14 lutego 2016

Dieta kapuściana

Dietę kapuścianą znalazłam w sumie przypadkowo, czytając jakie właściwości ma kapusta kiszona. Dieta ta, jest oczyszczająca, ponieważ odciąża nasz żołądek, odtruwa wątrobę i na dodatek wspomaga trawienie. Pomaga pozbyć sie toksyn z organizmu, ponieważ dieta jest moczopędna. 

Na samym początku zaznaczę, że utracone kilogramy dzięki tej diecie, to będzie woda. Ale jak na początek odchudzania, myślę, że każdy kilogram w dół ostro zmotywuje do działania. Podstawą tej diety jest oczywiście kapusta, która jest źródłem między innymi błonnika i potasu. Jest chyba najmniej kalorycznym i najwięcej odżywczym warzywem z pośród wszystkich warzyw. W jej skład wchodzi minimalna ilość węglowodanów, białka, a tłuszczy nie ma wcale. 

Do diety nie trzeba sie specjalnie przygotowywać, ani głodować, wystarczy, że zastosowanie będzie wynosić 2-3 dni a po tym czasie przejdziemy do właściwego odchudzania. Dieta kapuściana jest idealnym sposobem aby wejść w tryb odchudzania. 

W diecie tej można jeść.. Kapuste kiszoną jak i białą. Przez cały ten okres trzeba pić bardzo dużo wody. Również świeżo wyciskane soki owocowe i warzywne nie stanowią żadnego problemu. 

Jak po każdej diecie, nie należy wracać do poprzednich nawyków .. Nie rzucamy sie na jedzenie od razu. Stopniowo włączamy nabiał, pieczywo. A żeby nie wróciły kilogramy warto zostać przy zdrowych nawykach żywieniowych. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz